7 d’abr. 2010

Homus Montserratinus


Després de un paron bloggero important torno a la carga, a veure quan dura aquest cop... Ahi va el cuento:

Fa uns dies amb el Ferran vam repetir aquesta via de la Roca de'n Sanhida (50 metres passada la Font de la Llum). Poca info hi havia de la via oberta per l'Hita el 98, però la crítica era força bona! Així que s'havia de provar!


Via curta però contundent pels que com jo anem pel món amb grau clàssic. La fem en 6 llargs com marca l'Hita, tot i tenir "només" 150 metres no és massa recomanable empalmar llargs pel roçament i perquè s'hauria de duplicar el nombre de ferros. Fissures de baix a dalt, amb una travessa per sota un sostre molt fanàtica però res de 6a com marca l'Hita, hem trobat que els graus d'alguns llargs podrien ser un plus o inclús dos per sobre... o és que no som prou homus montserratinus, tot potser!



A la via trobem algun pitó, tacs de fusta i baguetos; totes les reunions estan amb dos spits i un parabolt.
De casa haurem de portar bagues o cintes llargues, un joc de tascons i un de friends fins el nº4 (força recomanable duplicar friends petits pel darrer llarg de placa desequipada, rallada per una fissura pel mig: BRUTAL!). La corda fixa del 5e llarg ja no hi és, (sembla que s'ha utilitzat per llaçar les sabines) ara és una escalada "facilonga" sobre roca bastant cutre.


Alguns pitons/escàrpies fan bastanta angúnia, com el primer del darrer llarg que va voler sortir quan vaig tibar per sortir del desplomillo de sortida, tot i que es pot protegir amb aliens i tascons a caldo...
Pel que fa a la roca d'alguns llargs, -ehem ehem-, ja se sap: cara nord. Encara li falten repeticions.
Un cop a la última reunió hi ha la opció de seguir la Anglada-Eli per completar la jornada, tornar per la canal dels Micos o fer 3 ràpels que et deixen a peu de via! Donada la hora vam optar per aquesta darrera opció.

En definitiva una via ben poc montserratina, però ben recomanable pels homus montserratinus que volgueu traure gasto dels friends i pelar-vos les mans en territori de conglomerat...

14 comentaris:

Grimpacòdols ha dit...

Totalment d'acord, la darrera fisura és d'antologia, val la pena fer tota la via només per aquest llarg.

marsi ha dit...

Un cop a la R5, mires amunt i costa de creure que el llarg surti entorn del V/V+ (exceputant la sortida més tibantera) i a més estigui nèt... Fissura d'ensomni..Serà cosa dels Àngels que parla el Picazo? Sigui com sigui el millor llarg i amb la millor roca!

Albert ha dit...

Ostres, aquesta via ja fa un parell d'anys que la vam veure amb en Nacho. Abans que sabéssim que està oberta!!!

Els ràpels es troben bé? Creus que es pot fer en una tarda d'estiu?

Isidre Escorihuela ha dit...

Molt be per la via i ben tornat als blocs.
A tope bou

Unknown ha dit...

Ei Albert,

els ràpels es troben molt bé: de R6 a R5, i dos més de uns 45 metres cadascun recte avall passant pel mig d'algun matoll...

Pel tema de l'horari... pensava que seria un "pim pam" i deunido el que vam estar-hi, tampoc anàvem amb presses. Si a les 2 estàs a Santa Ceci i vas de cara la idea tens temps d'arribar al cotxe amb llum..

Unknown ha dit...

Merci Isidre!

dj ha dit...

ei pavutrot!!, ja era hora que piéssis alguna cosa.Bona tria montserratina.Ja em va dir l'hita que hi havia tornat algunes vegades després que la féssim nosaltres per netejar sobretot el llarg de la corda fixa.Aquest especiment montserratí s'ho curra moltíssim,en deixar les vies que s'ho mereixen el millor possible, amb les últimes que ha obert no vulguis ni contar les vegades que s'ha despenjat per arreglar-les, és l'hòstia el pavut...a reveure

dj ha dit...

ei pavutrot!!, ja era hora que piéssis alguna cosa.Bona tria montserratina.Ja em va dir l'hita que hi havia tornat algunes vegades després que la féssim nosaltres per netejar sobretot el llarg de la corda fixa.Aquest especiment montserratí s'ho curra moltíssim,en deixar les vies que s'ho mereixen el millor possible, amb les últimes que ha obert no vulguis ni contar les vegades que s'ha despenjat per arreglar-les, és l'hòstia el pavut...a reveure

marsi ha dit...

Ei Dj,

si vaig anar a fer el xafarder per aquesta via és animat per la vostra piada... sort que comentaveu lu dels graus, jeje, sinó hagués estat una bona cura d'humiltat. Ole per l'Hita per la vista de veure aquestes línies i pel currele! A seguir piant TOPE CLASSICS pavutots!

cristina.roquet ha dit...

M'alegro de que tornis a blocar! Fins la propera montserratí!

Anònim ha dit...

Felicitats per la via Marsi!!! (te molt bona pinta) i per tornar a escriure! que ja tenia ganes de llegir-te ;)

Afrorizos ha dit...

Iep!

Molt bones Sensei Marsi! Felicitats per la via! A veure si aquest estiu ens veiem "el pelo"! Cuida'ttt!!!

PGB ha dit...

Que no sigui dit que no hi ha rastre meu en aquest post! hahaha

Té molt bona pinta aquest viot! Tope classic!

Mrs Sharon Sim ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.