14 de gen. 2008

Road Trip Alpí (Part 2: cascadeando)

El segon dia de l'any ens n'anem a provar sort amb això de l'escalada en gel tant famosa en aquesta zona alpina (vallon du Diable, Fournel, Fressnieres, Grave, Ceillac...).

Per 2 dels membres de la cordada era el primer contacte amb això de l'aigua gelada i de ben segur no serà l'últim. Això enganxa!

En un article del Rafa Vadillo d'una vertex de fa uns anys surten 10 cascades de la zona que són recomanables per començar. Triem la zona de Ceillac que malgrat quedi lluny les cascades ressenyades fan bona pinta.

Amb tota la indumentària necessària i els piolets en mà comencem la curta per dreta aproximació fins a la primera cascada del dia: Easy Rider (70 metres, 2/III). El gel es fi i trencadís però l'estètica de la cascada és aplastant encaixonada entre dos parets. Algunes fotos:
La cascada: Easy Rider
Gerard iniciant els primers metres
Gerard al primer llarg
El Gerard "il guide" manxant-li al segon

Com que ens hem quedat amb ganes de fotre més cops al gel, ens n'anem a la Holiday on Ice (250 metres, 2+/III+), branca de l'esquerra de la Y. És tracta d'un torrent gelat que va fent ressalts que per ser el primer dia en tenim més que suficient. Algunes instantànies:

Començant el primer llarg
Punxant-li a la tercera tirada
A la quarta....
I a la ultima

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ta bien...ta fallat la retorica en aquesta ocasio pero...:P (no tin accents al teclat) Ale recuerdos des del sur

Unknown ha dit...

Ei maskina vibrante!! Ja veig que estàs fet un jefe. Et dec una trepada. Ves posant data.

Prefieroplomos!!