15 d’oct. 2007

3 clàssiques - 3 parets

Tot aquest temps d'inactivitat blogera, no ha estat per manca d'activitat verticalera sino per mandra. De senders verticals per descomptat que n'hi ha hagut: Tutti Frutti+ 4 llargs de la Reina Puig a Terradets; Camí del Tro, Via del Guarda i Via de Tots (no completada per temps) al Pedraforca.

Bé, actualitzada l'activitat passada, entro en màteria recent....

3 clàssiques-3 parets és el projecte que ens vam marcar amb el Gerard i el Guillem per aquest pont. El tema era anar en parets que cap dels 3 hi hagués estat mai i alhora recorre o la via clàssica o una de les clàssiques de la paret, sin más. El destí: terres de ponent.

Divendres: Àger (Cap del Ras) --> Via Tope Clàssic (275 m V+/6a, A1). El nom parla per si sol.
Guapa via, tot i que un pèl discontinua. Només caldrà algun camalot per l'últim llarg que va per la dreta d'una "entosta". La roca molt bona, i els seguros suficients i bons. Val la pena apurar en lliure, sortint 6a+/6b. L'A1 ja ni el provem, impossible per nosaltres. Ens hi posem tard (quarts de 3) però en unes 4 hores fem cim. A la foto el Gerard obrint el 5é llarg, el més dur que fem en lliure de la via i un servidor fent de Daniel San pràcticant les ensenyances del mestre Mi-Yhagui al cim.


Dissabte: després d'un vivaquillo a Collegats, queda clar que ens n'anem a buscar la clàssica de les Roques d'en Pessó. Via Tànger (350 metres, V+ obligat).
10 llargs de roca bonisima en casi tota la via. Camp de patates o bolos inhumans que semblen que hagin de petar però estan més que encimentats. Atlètica però molt ben assegurada. No fa falta material. Surt tota en lliure, en algunes ressenyes he arribat a veure fins a 6c (però no es així ni de conya!!). Màxim li posaria 6a+ o 6b de rebaixes potser. Llàstima de la proximitat de la carretera i del bosc que s'ha de patejar després del 7é llarg. Foto: el Gerard obrint el primer llarg.


Diumenge: després de dormir a Anàs (Vall Fosca), a casa d'uns amics ens n'anem amb tota la calma cap al Montroig. Parets curtes però solitàries prop de Balaguer. I aquest cop la clàssica és el diedre Blanqueta (130 metres, V+). Via de 4 llargs, facilonga però molt bonica. Equipada tot i tractar-se en dos dels llargs d'un diedre. Amb 2 hores ja tornem a estar de nou al cotxe, mes que satisfets!

En definitiva, un pont més que cundit, amb més de 700 metrus escalats de vies més que recomables de dificultats moderades i amb nous indrets descoberts!

Fins la pròxima!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Operation completed! Pròxim projecte... 3 parets - 3 ous!

Espero que la seguent piada sigui mooooolt llarga! je je!

salut!

PGB ha dit...

Marsiii, que el blog no es un fotolog! Ens ha de servir als profans que no coneixem aquestes parets, per poder anar-hi amb informacio de primera ma! ;)

Et repto a fer un post complert per cada via! (i les que tens endarrerides tb :P)

Apa bou! (tu si que ho ets) fins aviat!

PGB ha dit...

hahaha ja ho se ja :P per aixo piar esportiva es mes facil haha.
Igualment, podries explicar la Via de Tots al Pedra, m'interessa :)

Ramon Maeso ha dit...

ja veig q ni puto cas de les classiques qm vas demanar, ben fet. tu a lo tuyo.

venga albert, exate al rollo i publica algo mes a part de fotos, no facis com jo, je,je

jo 700m no, però 7 hores entre pujar i baixar de Cardanya si que ens les vam patejar.

Vaia tela amb els pixapins!

salut

Isidre Escorihuela ha dit...

Bou, sou uns p...s fanàtics. Vengali a fotre-li gasto i a fer metrosss